ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ В УКРАЇНІ - САМОЛЮК, Наталя (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
В даній роботі розглянуто фактори та проаналізовано проблеми становлення та розвитку соціального діалогу в Україні. Доведено, що інституційне забезпечення соціального діалогу як зі сторони роботодавців, так і зі сторони найманих працівників не достатньо розвинене. Наведено причини, що негативно впливають на процес інституціоналізації сторін соціального діалогу (роботодавців та найманих працівників) та обмежують їх можливості. Аргументовано необхідність розробки та реалізації системної та дієвої комунікативної стратегії задля налагодження взаємодії соціальних партнерів.
Keywords: соціальний діалог; соціальні партнери; профспілка; об’єднання роботодавців; інституційне забезпечення