РОЗРОБКА МЕХАНІЗМІВ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ В УМОВАХ КРИЗИ - ГОНТА, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У дослідженні розкрито актуальність забезпечення соціально-економічного розвитку регіонів. Запропоновано основні механізми соціально-економічного розвитку регіонів, які дадуть можливість попередити кризу в майбутньому. Наведено інструментарій дослідження та призначення концепцій та теорій щодо забезпечення соціально-економічного розвитку регіонів. Аналіз дослідженого інструментарію належить до числа теоретично і практично значущих проблем трансформаційного періоду. Довгострокова ефективність подібного аналізу багато в чому залежить від адекватності відображення цільових пріоритетів економічного розвитку даного регіону, що відображають, в свою чергу, стратегію його економічного розвитку. Доведено, що забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку переслідує досягнення певних цілей, поставлених на національному або регіональному рівнях, тому природною є постановка питання про результативність проведеного дослідження на наявність визначення кризи.
Keywords: соціально-економічний розвиток; регіон; механізм; регіональне управління