ЕВОЛЮЦІЯ МІЖНАРОДНОГО РИНКУ ЛІЗІНГОВИХ ПОСЛУГ - РИБЧУК, Анатолій; ЖУРБА, Ігор; КРАВЧИК, Юрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено особливості та проблеми міжнародного лізингу як невід'ємної частини розвитку та стабілізації світової економіки. Виявлено,  що формування та розвиток міжнародного ринку лізингових послуг пов'язано не тільки з інтенсивним розвитком виробничої діяльності, але й поділом праці в системі світогосподарських відносин. Проведено аналіз функціонування міжнародного лізингового ринку,  що підтверджує його максимальну зручність та гнучкість для розвитку та розширення бізнесу. Показано, що зростання та розширення світових лізингових послуг є закономірним фактом процесів глобалізації та інтеграції як виробництва, так і фінансової сфери. Зазначено, що незважаючи на глобальну економічну кризу лізингова галузь постійно розширюється, а лізингові ринки збільшують масштаби нового бізнесу.  Підтверджено, що на сьогодні світовий ринок лізингових послуг успішно долає кризові ситуації у світовій економіці та демонструє значне зростання обсягів споживання лізингових послуг у різних регіонах та країнах світу.
Keywords: лізинг; міжнародний лізинг; світовий ринок лізингових послуг; лізингові операції; лізинговий бізнес; лізингові компанії