САМОРОЗВИТОК ПЕРСОНАЛУ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНО АКТИВНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ - НИЖНИК, Віктор; БАБЧИНСЬКА, Олена (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті висвітлено питання формування саморозвитку персоналу в умовах економіки знань. На основі виділення структурних компонент саморозвитку працівників проаналізовано розуміння терміну «управління саморозвитком персоналу». Досліджено особливості формування ефективної системи управління саморозвитком та використанням персоналу підприємства. Запропоновано деякі заходи щодо підвищення ефективності управлінського процесу саморозвитку та використання персоналу. Обґрунтовується необхідність формування ефективної системи управління персоналом, використання механізмів та інструментів, які дозволяють менеджерам інноваційно-активних підприємств ефективно керувати розвитком та використанням персоналу.
Keywords: інноваційно-активне підприємство; розвиток персоналу; інноваційна активність; управління розвитком персоналу; саморозвиток персоналу