ПОВОЄННИЙ РОЗВИТОК ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ В КОНТЕКСТІ «ПЛАНУ ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ» - ЗАХАРОВ, Денис (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
В статті надано детальний аналіз повоєнного розвитку громадського транспорту України в контексті документу 2022 року «План відновлення України», точніше – однієї з його рубрик – «Відновлення та розбудова інфраструктури». В статті наголошується, що сучасний стан транспортних підприємств вказує на те, що «старі» проблеми громадського транспорту залишилися актуальними, «нові» – виявилися ще більш вагомими та потребують не тільки перегляду всієї існуючої транспортної системи країни, транспортної системи кожного міста, де існує міський громадський транспорт, а й ще більших капіталовкладень на відновлення зруйнованого воєнною агресією дорожнього господарства, рухомого складу та транспортної інфраструктури наших міст. Детально розібрані ключові виклики у даній сфері, ключові можливості, описані основні перешкоди та обмеження.
Keywords: міський громадський транспорт; дорожнє господарство; транспортна інфраструктура; рухомий склад; транспортна система міст