АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД ЗАБЕЗПЕЧЕНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ОСНОВНИМИ ЗАСОБАМИ - ТРОСТЯНСЬКА, Карина; ФЕЛОНЮК , Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Стаття присвячена узагальненню теоретичних уявлень про забезпеченість підприємства основними засобами та удосконаленню методики її аналізу. В статті розглянуто проблемні аспекти аналізу забезпеченості підприємства основними засобами. Визначено методичні підходи до аналізу забезпеченості підприємства основними засобами, представлено послідовність аналізу та визначено систему показників. Зазначено, що в сучасних умовах не існує універсальних методів оцінки рівня забезпеченості підприємства основними засобами, комплексні показники рівня забезпеченості відповідно цілям організації мають обмежене застосування, оптимальні значення показників забезпеченості основними засобами не обґрунтовані.  Запропоновано у якості орієнтирів рівня забезпеченості підприємства основними засобами застосовувати середньогалузеві значення показників та показники конкурентів. Апробовано запропонований методичний підхід на прикладі конкуруючих компаній галузі харчової промисловості Дніпропетровської області.
Keywords: основні засоби; аналіз; ефективність використання; забезпеченість основними засобами