СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ В СУЧАСНОМУ ЕКОНОМІЧНОМУ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВ - СИНІГОВЕЦЬ, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті розглянуто найбільш впливові тенденції сучасного розвитку, що пов’язані з процесами глобалізації. Розкрито зміст стратегічного управління в економічному розвитку. Стратегічне планування розвитку слід розглядати основою забезпечення успіху. Процес розробки і реалізації стратегій розвитку реалізується на різних рівнях; впроваджуються загальнодержавна, регіональна, муніципальна, корпоративна стратегії. Система стратегування розробляється для забезпечення також економічної безпеки. Міжнародний рух капіталів генерує економічне зростання і зараз є важливим напрямком у дослідженні економік, слід враховувати вплив міграції капіталу та оцінювати інвестиційну позицію країни.
Keywords: стратегічне управління; економічний розвиток; стратегії економічного розвитку; стратегічне планування; глобалізація та інноваційний розвиток; міжнародний бізнес; ефективність бізнесу