ДИНАМІКА ЕКСПОРТУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ: ПРОБЛЕМИ ТА МОЖЛИВІ ШЛЯХИ ЇХ УСУНЕННЯ В КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ - ОСІПОВА, Лариса (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті розглянуто динаміку та поточний стан експорту України, що відіграє важливу роль в її економіці. Проаналізовано сучасні тенденції в його структурі, розкрито причини змін. Показано зміни в експортній спеціалізації регіонів України за останнє десятиліття. Проаналізовано експорт України в 2022 за місяцями, категорією продукції, країнами та регіонами світу. Названо інструменти підтримки національних експортерів як з боку держави, так і ЄС.
Keywords: експорт; експортоорієнтована економіка; експортний потенціал; економічна безпека