ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ ЛОГІСТИЧНИХ ПОТОКІВ В МЕБЛЕВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ - ПАВЛИКІВСЬКА, Ольга; КАМИШНИКОВА, Евеліна; ГАЛИНЯК, Леся (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Дізналися, що переформатування логістики стало ключовим викликом для  українських підприємств. Окреслено основні логістичні проблеми під час війни, серед яких відмова від накопичення, зміна складських умов, складнощі з закупівлею товарів, ускладнення логістичних операцій. Розглянуто логістичну діяльність приватного підприємства «Гусятинська фабрика меблів «Елегант» (Тернопільська обл., Чортківський район), зокрема зміну логістичного ланцюжка з 24 лютого 2022 року постачання основної сировини – меблевої оббивної тканини. Охарактеризовано ефективність поповнення автомобільного парку підприємства у зв`язку із придбанням  вантажного автомобіля марки DAF для доставки власної продукції, в першу чергу, у східні та південні регіони. Промоніторено збутову діяльність меблевої фабрики «Елегант» в розрізі трьох зон: Заходу, Центру та Півдня. Визначено частку збуту кожного регіону в загальному обсязі продажу меблевого підприємства за період з 2016 по 2021 рр. Встановлено, що лідируючі позиції із здійснених продаж належать Західному регіону (46%) через географічне розташування меблевої фабрики. З`ясовано, що впродовж аналізованого періоду  у всіх регіонах найефективнішим є IV квартал. Така динаміка властива не лише меблевим підприємствам. Новий рік та Різдво Христове – найулюбленіші для українців  свята і «найгарячіша» пора для магазинів. Не виключенням є і меблева продукція. Саме на підготовку до святкування Нового року та Різдва споживачі витрачають значну частину коштів. Проведено аналіз роботи Гусятинської меблевої фабрики помісячно з початку російського вторгнення на територію нашої держави. Визначено критичні періоди та позитивні зрушення у  господарській діяльності меблевої фірми. Після порівняння показників обсягу реалізації меблевої продукції у натуральному та вартісному виразах за аналогічні місяці  у січні – вересні 2021 та 2022 років зроблено висновки про реальну картину роботи меблевого підприємства на сьогоднішній день.
Keywords: логістика; логістичні операції; збутова діяльність; складування