ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ - РУДЕНКO, Микола; ЛАКУТІН, Дімітрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено інноваційні підходи до управління персоналом в умовах діджиталізації підприємств. Виявлено, що рівень володіння цифровими навичками населення України має позитивну динаміку протягом останніх років дослідження. Виділено найбільш затребувані навички працівників з розділенням їх на три основні блоки – технічні, інформаційні та комунікаційні. Описано сучасні методи підбору персоналу та доцільність їх застосування вітчизняними підприємствами. Запропоновано застосування різних методів підбору персоналу в залежності від розмірів підприємств (великі, середні та малі). Розглянуто нові передові методи оцінки персоналу, які дозволяють визначити рівень навичок працівників максимально швидко та ефективно. Проведено аналіз новітніх методів професійного навчання персоналу із застосуванням двох груп  напрямків – on-the-job та off-the-job (навчання на робочому місці або за його межами з використанням цифрових технологій).
Keywords: інноваційні підходи; персонал; управління; діджиталізація підприємств; навички працівників; методи підбору; оцінка персоналу; навчання; цифровізація