ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО ЗМІСТУ ДОХОДІВ ДЛЯ ЦІЛЕЙ ОБЛІКУ ТА УПРАВЛІННЯ НА ПРОМИСЛОВОМУ ПІДПРИЄМСТВІ - БОНДАРЕНКО, Наталія; ГАВРИЛЕНКО, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті здійснено аналіз дефініції «доходи» у нормативних, бухгалтерських та економічних джерелах. На підставі проведеного аналізу встановлено, що бухгалтерський підхід до сутності доходу базується на терміні «економічна вигода». Виокремлення єдиного підходу до сутності доходів дозволяє підкреслити важливість даної категорії для обліку та формування показників звітності. Для ефективного управління доходами операційної діяльності важливою є наявність якісної їх класифікації. Система класифікації повинна бути гнучкою, враховувати специфіку різних галузей промислового сектору та швидко підлаштовуватися під потреби користувачів інформації з метою прийняття ефективних управлінських рішень.
Keywords: дохід; прибуток; виручка; бухгалтерський облік; управління