СУЧАСНІ СТРАТЕГІЇ ІННОВАЦІЙНОГО БІЗНЕСУ В СИСТЕМІ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ - СЕМБАЙ, Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті проаналізовано особливості розвитку інноваційного бізнесу у системі харчової промисловості Украйни, спрямованого на підвищення ефективності виробництва та забезпечення роботи підприємств. Розглянуто сучасні стратегії інноваційного бізнесу в Україні, засвідчено їх багатофункціональність та важливість урахування актуальних аспектів розвитку сучасної економіки. Проаналізовано різні варіанти інноваційного розвитку харчової промисловості, моделі, технології та сценарії, орієнтовані на успішний інноваційний бізнес. Визначено нові підходи та фактори впливу щодо застосування сучасних стратегій інноваційного бізнесу, комплексу відповідних заходів, здатних забезпечити реальні зміни у харчовій промисловості.
Keywords: харчова промисловість; інноваційний бізнес; технології; стратегії інноваційного бізнесу; інноваційні моделі розвитку; пріоритети розвитку; бізнес-модель