ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕГРАЛЬНОГО ПІДХОДУ ДО ОЦІНКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ІТ-ПІДПРИЄМСТВ - ЧАТЧЕНКО, Ольга; ВОРОХОБ, Ігор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті розглянуто поняття «конкурентоспроможність підприємства» різними науковцями та визначено, що конкурентоспроможність підприємства – це здібність підприємства  до розвитку і  можливість виробляти товари або запропоновувати послуги, що відповідають вимогам галузевого ринку за умови якнайкращого використання всіх наявних ресурсів. Запропоновано алгоритм оцінки конкурентоспроможності підприємства з використанням інтегрального підходу, який формується за системою оціночних показників діяльності підприємства за наступними функціональними блоками: блок показників фінансового потенціалу; блок показників виробничого потенціалу; блок показників організаційного потенціалу та менеджменту. Апробацію запропонованого підходу було здійснено за матеріалами телекомунікаційних підприємств: ПрАТ «Київстар», ПрАТ  «ВФ  Україна», АТ «Укртелеком», ТОВ «Lifesell». Зроблено загальний висновок про конкурентні переваги у ПрАТ «Київстар» серед інших підприємств у сфері телекомунікацій.
Keywords: конкурентоспроможність; ІТ-підприємства; інтегральний показник; конкурентні переваги; система оціночних показників