ДОСЛІДЖЕННЯ УПРАВЛІННЯ МІЖНАРОДНИХ КОРПОРАТИВНИХ БІЗНЕС-ОДИНИЦЬ НА ОСНОВІ ВИКОРИСТАННЯ МІЖНАРОДНИХ ФАКТОРІВ ЕКОНОМІЧНОГО РОСТУ (НА ПРИКЛАДІ КОНСАЛТИНГОВИХ ПОСЛУГ) - ПЛЯСКІНА, Альона; ЯКИМЧУК, Тетяна; ЗЮБАНОВ, Гліб (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Виявлено, що всю сукупність консалтингових компаній в світі науковці поділяють на декілька груп: компанії «великої четвірки,  предметно-орієнтовані компанії, невеликі консалтингові компанії. Для більш детальної оцінки сучасного стану консалтингових послуг проаналізовано абсолютні показники торгівлі, експорт та імпорт провідних національних економік, структура експорту та імпорту консалтингових послуг, динаміка обсягу експорту та імпорту консалтингових послуг, обсяг світового імпорту. Встановлено (що свідчать результати досліджень), що сектор консалтингових послуг розвивається випереджаючими темпами у порівнянні з іншими галузями світової економіки. В розвинених країнах світу частка сфери послуг постійно зростає, при цьому позитивною тенденцією цієї сфери характеризується розвиток ринку консалтингових послуг.
Keywords: міжнародні корпоративні бізнес одиниці; консалтингові послуги; міжнародні фактори економічного росту; розвиток