ФІНАНСОВІ АКТИВИ ПІДПРИЄМСТВА ЯК ОБ’ЄКТ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ - ЄРЕМЯН, Олена; ЄРМОЛЕНКО, Тетяна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті систематизовано чинні підходи до класифікації фінансових активів як основи інформаційного забезпечення різних рівнів управління підприємством, уточнено економічну сутність фінансових активів для потреб бухгалтерського обліку. На основі вивчення законодавчо-нормативної бази, яка регламентує методологію бухгалтерського обліку фінансових активів у вітчизняній і міжнародній практиці, встановлено взаємозв’язок фінансових активів з об’єктами бухгалтерського обліку, надано рекомендації щодо групування і відображення фінансових активів у бухгалтерському обліку і фінансовій звітності.
Keywords: фінансові активи; економічна сутність; складові; об’єкт; бухгалтерський облік; фінансова звітність