СПІЛЬНЕ МАЙБУТНЄ: РОЛЬ ЦИРКУЛЯРНОЇ ЕКОНОМІКИ ТА ЗЕЛЕНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ В СТВОРЕННІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - ЧУРІКАНОВА, Олена; ТУРЧАНІНОВА, Інна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Стаття присвячена темі циркулярної економіки та її впливу на сталий розвиток і зелену енергетику. В ній описується концепція циркулярної економіки та її основні принципи, а також наводяться приклади бізнес-моделей, що допомагають зменшувати відходи та зберігати ресурси. Стаття також звертає увагу на проблеми, що виникають при запровадженні циркулярних бізнес-моделей в Україні, і пропонує алгоритм їх запровадження з урахуванням законодавства та ринкових умов. Запровадження циркулярної економіки є важливим кроком до досягнення сталого розвитку та збереження навколишнього середовища. Ця стаття демонструє необхідність підтримки держави та відкритості для нових ініціатив у цій сфері.
Keywords: циркулярна економіка; сталий розвиток; бізнес-моделі циркулярної економіки; зелена енергетика