ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА ЯК ВИМОГА ЧАСУ ТА ОСНОВА УСПІШНОГО ПІСЛЯВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ КРАЇНИ - БІЛОКІННА, Ілона (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті розглянуто суть зеленої економіки та її роль у майбутньому післявоєнному відновленні України. Доведено чому розвиток зеленої економіки є вимогою часу. Зазначено що Україна демонструє початковий рівень підготовки у сфері довкілля та зміни клімату та повільно проходить процес імплементації європейських директив у “зеленій” сфері, що зумовлено воєнними діями в країні. Визначено, що  важливим аспектом розбудови зеленої економіки є щорічне збільшення виробництва і використання альтернативних джерел енергії для забезпечення енергетичної незалежності країни, оскільки останні події продемонстрували відсутність енергетичної безпеки під час використання традиційних джерел енергії та палива. Пріоритетність відновлюваних джерел енергії зумовлена також тим, що Україна має значний потенціал для збільшення їх виробництва.
Keywords: зелена економіка; післявоєнне відновлення; альтернативні джерела енергії; органічне виробництво; навколишнє середовище