ЗАСОБИ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ НА МІКРОРІВНІ УПРАВЛІННЯ - МІЦЕНКО, Наталія; ГРАДЮК, Наталія; БОДНАРЮК, Володимир (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Обґрунтовано пріоритетну роль соціальної відповідальності при налагодженні та забезпеченні розвитку підприємницької діяльності. Узагальнено низку наукових тверджень щодо сутності та особливостей соціальної відповідальності на мікрорівні управління. Згруповано перелік засобів стимулювання соціальної відповідальності підприємства. Модифіковано та запропоновано методичний підхід, який дозволяє верифікувати значення показників на етапах оцінювання ефективності діяльності підприємства. Узагальнено перелік факторів впливу на соціальний капітал підприємства. Доведено, що зміни соціального капіталу мають істотне значення для ефективності управління підприємством та обумовлюють відповідність його можливостей щодо задоволення нових соціальних, побутових, матеріальних та інших потреб персоналу, а також учасників ринку (покупців, бізнес-партнерів, окремих груп суспільства).
Keywords: соціальна відповідальність; підприємство; управління; соціальний капітал; фактор