КОМЕРЦІЙНА ТА ЛОГІСТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ В ЦИФРОВІЙ ЕКОНОМІЦІ КОНТРАКТНОГО ТИПУ - ГАВЕНКО, Михайло; ШАРКО, Віталій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У роботі наводиться актуалізована наукова інтерпретація синергії комерції та логістики у сучасних умовах цифровізації контрактної економіки. Розкриваються особливості прояву синергії з прикладу організації системи смарт-контрактингу транспортно-логістичного бізнесу підприємства. Описуються сутнісні характеристики та правила дії системи з розрахунком на досягнення ефекту синергії у його якісних та кількісних формах. Пропонується алгоритм обґрунтування проектних рішень щодо створення системи смарт-контрактингу на основі застосування проблемно-ситуаційного підходу, який формує структуру дорожньої карти реалізації проекту.
Keywords: контрактна економіка; цифрова економіка; тензор; транспортно-логістичний бізнес; система смарт-контрактингу; ефект синергії системи смарт-контрактингу; проблемно-ситуаційний підхід