РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ЯКІСНИХ ПОКАЗНИКІВ ВИКОРИСТАННЯ РУХОМОГО СКЛАДУ НА СОБІВАРТІСТЬ ВАНТАЖНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ - ЗОРІНА, Олена; КАМЕНЕВА, Наталія; КІПРЕНКО, Аліна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті викладено результати дослідження впливу якісних показників використання рухомого складу на собівартість вантажних перевезень. В основу дослідження покладено метод одиничних витратних ставок. Надано кількісну оцінку зміни собівартості вантажних перевезень залежно від зміни основних якісних показників використання рухомого складу. Визначено найбільш впливові на собівартість вантажних перевезень показники. Результати дослідження дозволяють в подальшому визначити основні напрямки підвищення ефективності залізничних вантажних перевезень за рахунок техніко-експлуатаційних заходів.
Keywords: залізничний транспорт; вантажні перевезення; експлуатаційні витрати; рухомий склад; собівартість вантажних перевезень