НАПРЯМИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ СИСТЕМИ НАВЧАННЯ ТА РОЗВИТКУ ПЕРСОНАЛУ НА ПІДПРИЄМСТВІ АТ «УКРТРАНСГАЗ» СТРИЙСЬКЕ ВУПЗГ - БОЙКІВСЬКА, Галина; КУШПІР, Мар’яна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті проаналізовано напрями підвищення ефективності системи навчання та розвитку персоналу на підприємстві АТ «УКРТРАНСГАЗ» Стрийське ВУПЗГ. Для кращого розуміння потреб та очікувань працівників щодо розвитку та навчання персоналу, було проведено опитування управлінського персоналу підприємства. На основі відповідей респондентів було запропоновано такі альтернативи навчання і розвитку персоналу: збільшення частоти проведення, застосування більше прикладів з реальними подіями, впровадження міжнародних тренінгів та обміну досвідом між країнами ЄС, проведення навчання з відривом від виробництва та залучення викладачів, розширення спектру навчання та проведення навчальних. Дослідження підкреслює важливість навчання та розвитку персоналу для успішного функціонування організації. Вони визначаються як ключові елементи стратегічного управління людськими ресурсами, сприяючи підвищенню компетентності працівників та підтримці постійного професійного зростання.
Keywords: навчання персоналу; розвиток персоналу; професійне навчання; компетенції; знання; мотивація; стратегічне управління людським капіталом