СИСТЕМНО-СТРУКТУРНИЙ РОЗВИТОК ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ: СТАН І ПРІОРИТЕТИ ПОКРАЩЕННЯ - СКИБА, Галина; КОРБУТ, Сергій; ШАПОВАЛОВА, Інга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У дослідженні привернуто увагу до проблем функціонування та розвитку промисловості як виду економічної діяльності в Україні. Метою дослідження визначено здійснення системно-структурного аналізування та обґрунтування на цій основі пріоритетів з покращення параметрів розвитку промисловості України. Визначено стратегічні пріоритети державної політики реалізації потенціалу промисловості в економіці України. Зроблено висновок, що активізація процесів відновлення потенціалу та забезпечення системно-структурного розвитку української промисловості потребує конвергенції інституційного забезпечення (з країнами ЄС) розвитку та реалізації структурних реформ національної економіки. Вказано на основні напрями та засоби конвергенції інституційного забезпечення та структурного реформування промисловості України. Зроблено висновок, що несформованість ефективних підходів до організації державної політики управління розвитком промисловості України потребує розробки адекватного інструментарію стимулювання відповідних процесів як стратегічного рушія імплементації структурних реформ і становлення процесів розширеного відтворення вітчизняного промислового сектора.
Keywords: галузева політика; промисловість; системні реформи; галузева політика розвитку; пріоритети державного регулювання; покращення структури національної економіки