ФІНАНСОВИЙ КОНТРОЛІНГ: ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВІ - СИДОРЧУК, Іванна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовано сучасні дефініції категорії «фінансовий контролінг». Сформульовані принципи організації фінансового контролінгу на підприємстві. Визначені блоки та елементи механізму фінансового контролінгу, показаний їх логічний зв'язок. Зокрема, виділені основні етапи фінансового контролінгу у процесі управління фінансово-господарською діяльністю підприємства та запропоновано методичний підхід щодо формування системи показників фінансового контролінгу.
Keywords: контролінг; фінансовий контролінг; принципи; механізм фінансового контролінгу