ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ МАРКЕТИНГОВОЇ ТОВАРНОЇ ПОЛІТИКИ ПІДПРИЄМСТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ - ПИВОВАРОВ, Сергій; ПЕРЕВОЗОВА, Ірина; ХОЛОДНИЙ, Геннадій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Стаття присвячена дослідженню особливостей реалізації маркетингової товарної політики підприємства в сучасних умовах.Встановлено, що формування та реалізація маркетингової товарної політики підприємства в сучасних умовах є надзвичайно важливим і багатогранним процесом, що вимагає врахування широкого спектра зовнішніх і внутрішніх факторів. У сучасному світі підприємства стикаються з численними викликами, які створюють також і нові можливості для розвитку.Доведено, що гнучкість та адаптація є основними умовами виживання і розвитку бізнесу. Підприємства повинні постійно аналізувати ринок, передбачати зміни та швидко реагувати на них.Визначено, що інновації та впровадження новітніх технологій стають головним драйвером конкурентоспроможності. Ті, хто інвестує в дослідження та розробки, отримують довгострокові переваги.Обґрунтовано, що орієнтація на споживача є центральною ланкою сучасної товарної політики. Діджиталізація відкриває нові канали для взаємодії з клієнтами, проте також вимагає інвестицій у цифрову інфраструктуру та захист даних.
Keywords: бізнес-цілі; інновації; конкуренція; маркетинг; товарна політика; підприємство; трансформації; цифровий маркетинг