ІННОВАЦІЇ В УПРАВЛІННІ КОРПОРАТИВНОЮ СОЦІАЛЬНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ СУЧАСНОГО БІЗНЕСУ - ЗЕРКАЛЬ, Анастасія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті досліджено інноваційні підходи до управління корпоративною соціальною відповідальністю (КСВ) в умовах цифрової трансформації бізнесу. Проаналізовано вплив сучасних технологій, таких як Big Data, штучний інтелект, блокчейн та Інтернет речей, на ефективність реалізації соціально відповідальних ініціатив. Визначено основні виклики, зокрема необхідність інтеграції КСВ у бізнес-стратегію, стандартизації звітності та забезпечення прозорості. Обґрунтовано перспективи розвитку цифрових рішень у сфері КСВ, що сприяють підвищенню підзвітності компаній, покращенню взаємодії зі стейкхолдерами та формуванню стійких бізнес-моделей. Результати дослідження підтверджують, що інноваційні технології є ключовим фактором підвищення ефективності КСВ, забезпечуючи довгострокову конкурентоспроможність компаній.
Keywords: Корпоративна соціальна відповідальність (КСВ); інновації; управління; цифрова трансформація бізнесу; Big Data; штучний інтелект (AI); автоматизація; стейкхолдери; сталий розвиток; бізнес; сучасні технології