СОБЛИВОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ІНФРАСТРУКТУРНИХ ПРИРОДНИХ МОНОПОЛІЙ - ЧОБІТОК, Вікторія; КОСТІН, Юрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Обгрунтовано необхідність стратегії управління розвитком природних монополій в електроенергетиці України.Розкрито методологічні особливості стратегії вертикально-інтегрованих компанії ПрАТ «НЕК Укренерго».Доведено, що множинність економічних ролей держави як суб’єкту цілепокладання (власник, регулятор, економічний агент) зумовлює можливість різних сценаріїв розвитку компаній.
Keywords: природна монополія; методологічні особливості стратегії розвитку вертикально-інтегрованої компанії; сценарії розвитку