РОЗВИТОК ІНСТРУМЕНТІВ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ У ЦИФРОВОМУ МАРКЕТИНГУ - ФІГУН, Андрій; ДЕЙНЕГА, Інна; РИКОВАНОВА, Ірина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовано вплив інструментів штучного інтелекту (ШІ) на розвиток пошукової оптимізації (SEO) у цифровому маркетингу. Розглянуто специфіку застосування генеративного ШІ, великих мовних моделей (LLM) та інших сучасних технологій для автоматизації рутинних завдань, створення контенту, аналізу ключових слів і покращення користувацького досвіду. Розглянуто основні технології, зокрема машинне навчання (ML), обробку природної мови (NLP), генеративний штучний інтелект та вивчено можливості їхнього застосування у SEO. Досліджено переваги використання ШІ, зокрема такі як підвищення ефективності процесів і зниження витрат, а також виклики, зокрема ризик зниження якості контенту. Оцінено виклики інтеграції інструментів ШІ. Ідентифіковано значення людського контролю та креативного підходу при застосуванні SEO-стратегій, особливо в умовах інтенсивної конкуренції на ринку.
Keywords: пошукова оптимізація (SEO); штучний інтелект (ШІ); генеративний штучний інтелект; великі мовні моделі (LLM); машинне навчання (ML); обробка природної мови (NLP); автоматизація; контент; цифровий маркетинг