СЕГМЕНТАЦІЯ ЦІЛЬОВОЇ АУДИТОРІЇ ЯК ЕЛЕМЕНТ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ АКТИВНОСТІ В СОЦІАЛЬНИХ МЕДІА - КОВАЛЕНКО, Наталія; МАЛАХОВА, Юлія; ГОРДЄЄВ, Юрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті досліджуються механізми та принципи стратегічного планування маркетингової активності в соціальних медіа. Особливу увагу приділено аналізу цільової аудиторії, сегментації ринку, вибору відповідних соціальних платформ та розробці контент-стратегії. Важливим елементом успішної маркетингової стратегії є персоналізований підхід до споживачів, заснований на демографічних, поведінкових та психографічних характеристиках. У статті наводяться приклади успішного використання соціальних медіа у сфері страхових послуг, зокрема наголошується на важливості збору даних про поведінку клієнтів та впровадженні аналітичних інструментів для покращення ефективності маркетингових кампаній. Також розглядаються переваги та ризики використання соціальних медіа в контексті побудови довіри до бренду, персоналізації контенту та підвищення рівня залученості клієнтів. Результати дослідження підкреслюють необхідність постійного аналізу даних та адаптації маркетингової стратегії для досягнення кращих результатів і підвищення конкурентоспроможності на ринку.
Keywords: стратегічне планування; маркетинг; цільова аудиторія; сегментація; контент-стратегія; аналітика; страхові послуги