ЛОГІСТИЧНІ АСПЕКТИ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ПІДПРИЄМСТВА - ВОРОНЬКО-НЕВІДНИЧА, Тетяна; ЛОПАТИНСЬКИЙ, Роман; БУЦІНА, Марина; ЧЕРЕДНІЧЕНКО, Ростислав (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовані основні складові логістичних аспектів в системі управління бізнес-процесами підприємства. Розглянуті трактування поняття "логістика". Встановлено, що логістична діяльність є інструментом досягнення цілей підприємства в системі управління бізнес-процесами. Досліджено основні завдання логістичних аспектів в роботі підприємства. Виокремлені основні напрямки логістичної діяльності. Доведено, що основною метою логістичної діяльності є забезпечення надійного транспортування продукції, довгостроковий розвиток та отримання максимального прибутку від господарської діяльності. Обґрунтовано та проаналізовано процес формування логістичної діяльності, окреслено основні теоретичні аспекти логістики. У роботі також розглядаються сучасні елементи логістичної діяльності, що можуть бути ефективними для підвищення прибутку підприємств. На основі аналізу визначаються оптимальні методи підвищення конкурентоспроможності та розширення ринків збуту продукції.
Keywords: управління; логістика; логістична діяльність; бізнес-процеси; розвиток; digital-логістика