ПРОЦЕС ВИВЕДЕННЯ НА РИНОК НОВОГО ПРОДУКТУ ОРГАНІЗАЦІЇ - ДАНИЛЮК, В’ячеслав; ЯЦИШИНА, Анастасія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У сучасних умовах динамічного розвитку ринкових відносин та зростаючої конкуренції, інноваційна діяльність стає ключовим фактором успіху для будь-якої організації. Одним із найважливіших аспектів цієї діяльності є виведення на ринок нових продуктів, які здатні задовольнити змінювані потреби споживачів та забезпечити стійке зростання організації. Визначення поняття «новий продукт» є важливим кроком у розумінні цього процесу та його ролі в загальній стратегії розвитку організації. Новий продукт може мати різні форми та характеристики, залежно від галузі, в якій він створюється, та специфіки ринку, на який він виводиться. Це можуть бути як абсолютно нові продукти або послуги, так і вдосконалені версії існуючих продуктів, які пропонують споживачам нові функціональні можливості або покращений дизайн. Важливо розуміти, що новизна продукту може бути відносною і залежати від сприйняття споживачів та конкурентного середовища. Виведення нового продукту на ринок — це не лише важливий стратегічний крок для організації, але й складний процес, що включає численні управлінські аспекти. Цей процес потребує ретельного планування, координації та інтеграції різних функціональних підрозділів організації. Успішне управління впровадженням нового продукту визначається здатністю організації забезпечити гармонійну взаємодію між розробкою, маркетингом, виробництвом, а також постійним моніторингом ринкових умов та споживчих очікувань.
Keywords: новий продукт; процес; бізнес-процес; ринок; управління; організація