СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ АГРАРНОГО ПІДПРИЄМСТВА У БІЗНЕС-СЕРЕДОВИЩІ - ОЛІЙНИК, Аліна; ІЩЕЙКІН, Тимур; КАРТАШОВ, Ростислав; НЕВКРИТИЙ, Михайло (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовані основні складові економічної безпеки. Доведено, що основною метою економічної безпеки аграрних підприємств є забезпечення їх стабільності та довгостроковий розвиток за умов ринкової конкуренції. Обґрунтовано, щоб забезпечити надійність суб'єктів аграрного підприємництва і забезпечити їх стійкий розвиток у майбутньому, важливо дотримуватися принципів економічної безпеки. Це включає постійний моніторинг ключових чинників на вплив та джерела загроз, а також розробку превентивних заходів для їх нейтралізації та мінімізації.
Keywords: стратегічне управління; економічна безпека; аграрні підприємства; бізнес-середовище; довгостроковий розвиток