ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА ЇЇ АСПЕКТИ ІННОВАЦІЙНОСТІ В СФЕРІ МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВ - МАМОНТЕНКО, Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті здійснено аналіз основних понять, що використовуються для позначення впливу цифрових технологій на сучасне суспільство та передумови переходу до нового типу економіки. Розглянуто наявність термінології в українському законодавстві та визначено ієрархічність та структурованість термінології. Проаналізовано основні зміни, що відбулися в українській державі у напрямку цифровізації в умовах війни. Вказані події та нововведення розглянуто із позиції їх впливу на інноваційні можливості вітчизняних підприємств.
Keywords: цифровізація; цифрова трансформація; воєнна економіка; діджиталізація; управління підприємствами; інноваційність