РОЗВИТОК КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ АГРАРНОГО ПІДПРИЄМСТВА - СОБЧИШИН, Віталій; СКУЙБІД, Владислав; ДЕРЕЗА, Юлія; МАРКІН, Антон (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті проаналізовані основні складові кадрового потенціалу. Доведено, що основною метою розвитку кадрового потенціалу підприємства є забезпечення його стабільності та довгостроковий розвиток за умов ринкової конкуренції. Обґрунтовано, що розвиток кадрового потенціалу відіграє вирішальну роль у забезпеченні ефективності діяльності підприємства. Це пов’язано з тим, що успіх компанії значною мірою залежить від кваліфікованого персоналу, його компетентності, мотивації та здатності адаптуватися до нових умов. Це включає постійне навчання та підвищення кваліфікації співробітників, що забезпечують актуальність їхніх знань і вмінь у контексті сучасних технологічних і ринкових тенденцій. Інвестиції в навчальні програми, тренінги та розвиток спеціальних навичок допомагають підвищити продуктивність, зменшити кількість помилок і збільшити якість виробленої продукції або послуг.
Keywords: кадровий потенціал; сучасні технології; підвищення кваліфікації; аграрні підприємства; людські ресурси; довгостроковий розвиток