МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ МАШИНОБУДІВНОЇ ГАЛУЗІ - РЕДЬКВА, Оксана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті здійснено аналіз впливу державної політики на забезпечення економічної безпеки машинобудівних підприємств. Запропоновано механізм державної політики забезпечення економічної безпеки машинобудівного комплексу країни будувати на основі певних цільових принципів. Зазначений механізм дозволить діагностувати стан підприємства та визначити ефективність товаровиробництва,  що дасть змогу цілісно оцінити комплекс чинників та факторів, які загрозливо діють на нього. Виокремлено пріоритети та першочергові завдання державної політики в сфері забезпечення економічної безпеки. Окреслено заходи формування ефективної системи економічної безпеки, які сприятимуть оздоровленню підприємства, стимулюванню його економічного розвитку, забезпеченню підвищення його прибутковості та конкурентоспроможності на ринку.
Keywords: державна політика; економічна безпека машинобудівних підприємств; конкурентоспроможність галузі; принципи державної політики; заходи економічної безпеки