ВПЛИВ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ НА МЕХАНІЗМИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ РЕГІОНАЛЬНИМ РОЗВИТКОМ - КОРНАГА, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті вивчається вплив цифрової трансформації на механізми державного управління регіональним розвитком. Здійснюючи аналіз сучасних тенденцій у використанні цифрових технологій в державному управлінні, автори розглядають роль електронного урядування, великих даних, автоматизації та інших цифрових інструментів у вдосконаленні стратегій та механізмів для сприяння регіональному розвитку. Зокрема, стаття акцентує увагу на децентралізації та підвищенні взаємодії різних рівнів управління як ключових складових успішної реалізації цифрових стратегій в контексті регіонального розвитку. Висновки статті підкреслюють необхідність адаптації державного управління до викликів цифрової епохи та розвитку відкритих та стійких механізмів для підтримки регіонального зростання в умовах цифрової трансформації. Акцент робиться і на культурній та освітній трансформації в сфері державного управління. Висвітлено значущість навчання та підготовки персоналу до роботи з сучасними цифровими інструментами. Зміна культури та вдосконалення цифрової грамотності роблять важливим елементом успішного впровадження цифрових технологій у державному управлінні.Отже, в статті систематизовано та проаналізовано вплив цифрової трансформації на механізми державного управління регіональним розвитком, враховуючи ключові технологічні та організаційні трансформації, які визначають сучасний ландшафт управління регіонами в епоху цифрового розвитку.
Keywords: державне управління; цифрова трансформація; механізм; регіональний розвиток; бізнес