РОЛЬ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПІДВИЩЕННІ ЕФЕКТИВНОСТІ МЕХАНІЗМІВ РЕАЛІЗАЦІЇ ПУБЛІЧНОЇ ПОЛІТИКИ УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНИМИ КОНФЛІКТАМИ В УКРАЇНІ - СТАДНІЙЧУК, Роман (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті розглянуло роль цифрових технологій у підвищенні ефективності механізмів реалізації публічної політики управління соціальними конфліктами в Україні. Здійснений аналіз підкреслює важливість використання цифрових інновацій, таких як електронне урядування, мобільні додатки та цифрові платформи, у сприянні взаємодії між громадянським суспільством та владою. Висвітлено переваги цифрових інструментів, таких як підвищена прозорість, активна участь громадян та швидка реакція на соціальні конфлікти. Підкреслено, що розвиток цифрової грамотності у населенні сприяє впровадженню інновацій та створенню сталого механізму управління соціальними конфліктами в Україні. Підкреслено, що Україна, як країна з багатошаровим соціокультурним оточенням, має унікальні виклики у сфері соціальних конфліктів. Цифрові технології, враховуючи особливості національного контексту, можуть стати каталізатором для покращення взаєморозуміння між різними соціальними групами, забезпечуючи ширший доступ до інформації та можливість висловлювання своїх поглядів.У висновках статті наголошено на потенціалі цифрових технологій як інструменту для конструктивного розв'язання соціальних конфліктів та зміцнення соціальної координації. Підкреслено важливість подальших інвестицій у цифрові інфраструктури та програми розвитку цифрової грамотності для сталого впровадження цифрових механізмів управління соціальними конфліктами в українському суспільстві.
Keywords: публічне управління; цифрові технології; соціальні конфлікти; бізнес; ефективність