ЗМІНИ АГРАРНОЇ ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ З ЄВРОСОЮЗОМ В УМОВАХ ВІЙНИ - ДУХНИЦЬКИЙ, Богдан (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті розглянуто поточну ситуацію в зовнішній торгівлі агропродовольчою продукцією між Україною та Європейським Союзом. Особливий акцент зроблено на її ключових показниках після початку функціонування зони вільної торгівлі та повномасштабної війни. Виділені відмінності між довоєнним періодом та досягненнях за час війни. Розглянуто умови та обмеження, в яких працює український аграрний експорт 2023 року. Охарактеризовано можливі виклики й загрози, що впливатимуть на взаємну галузеву торгівлю між сторонами в короткочасній перспективі, а також варіанти подальшого розвитку співпраці.
Keywords: переорієнтація; Європейський Союз; заборона; аграрний експорт; ризики; перспектива