ПРАГМАТИКА ТЕОРЕТИЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ В СФЕРІ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДПРИЄМСТВ МЕРЕЖЕВИХ СТРУКТУР: БЕЗПЕЧНИЙ ВИМІР - СТЕЦЬКО, Микола; КВАСОВСЬКИЙ, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
В роботі обґрунтовано необхідність формування ефективної моделі підприємств мережевих структур, що забезпечує їхнє фінансування на основі принципів інноваційного розвитку. Доведено, що країни з незбалансованою структурою економіки в цілому страждають також від невідповідності механізмівуправління економічною безпекою. Аргументовано, що для забезпечення ефективного розвитку ринку національнихпідприємств мережевих структур необхідно визначитись з його глобальною метою та основним призначенням. Визначення його мети дозволить забезпечити єдність системи та внутрішні стимули задля розвитку, пришвидшити інтеграцію в світову систему підприємств мережевих структур та синхронізувати внутрішні інтереси агентів ринку подібних підприємствіз інтересами економіки в цілому. Обґрунтовано, що ринок підприємств мережевих структур в Україні, будучи цілісноюсоціоекономічною системою, не має чіткої структурної організації своїх сегментів в порівнянні з корпоративними підприємствами.Запропоновано, що вирішення проблем розвитку підприємств мережевих структур в Україні необхідно розглядати в тісному взаємозв'язку із питаннями їхньої економічної безпеки.
Keywords: підприємства мережевих структур; фінансове забезпечення; економічна безпека; система економічної безпеки; управління економічною безпекою; ринково-орієнтована модель