ІНВЕСТИЦІЙНА ПІДТРИМКА ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ В СИСТЕМІ HR-ІНЖИНІРИНГУ ЗА УМОВ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ЗМІН - ТЕЛЬНОВ, Анатолій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті обґрунтувано роль та значення людського капіталу в системі HR-інжинірингу підприємства за умов трансформаційних змін. Аргументовано необхідність інвестиційної підтримки людського капіталу в системі HR-інжинірингу. Узагальнено наукові підходи до інвестування в людський капітал. Виділено й обґрунтувано види інвестицій в людський капітал за напрямами інвестування. Визначено можливі результати та очікувані ефекти від інвестиційної підтримки людського капіталу.
Keywords: людський капітал; інвестиції; інвестиційна підтримка; система; соціальний капітал; HR-інжиніринг; трансформаційні зміни; цифрова економіка