СТРАТЕГІЧНЕ ПОЗИЦІОНУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ КОНКУРЕНЦІЇ - ОДІНЦОВ , Олег; ПЕПЧУК, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Стаття присвячена проблемі стратегічного позиціонування продукції аграрних підприємств в умовах конкуренції. Проаналізовано світовий та вітчизняний досвід стратегічного позиціонування. Наведено узагальнюючі визначення категорії «позиціонування». Виділено основні компоненти позиціонування: ідея, стратегія та реалізація задуму. Запропоновано основні ознаки позиціонування як ідеї, як стратегії та як набору певних практичних дій. Обґрунтовано значення диверсифікації як одного з ефективних елементів маркетингових стратегій.