ТЕОРЕТИЧНИЙ КОНСТРУКТ СТАБІЛЬНОСТІ ФОНДОВОГО РИНКУ - ГОНГАЛО, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Стаття присвячена дослідженню та систематизації наукової позиції щодо економічного змісту поняття стабільності фондового ринку та конструювання його теоретичного конструкту. Розкрито наукові підходи до дослідження фінансової стабільності. Обґрунтовано основні змістові акценти теорій поведінкових фінансів та фінансових мереж з позиції забезпечення стабільності фондового ринку. Розвинено тлумачення економічного змісту поняття фондового ринку з позиції методологічного апарату теорій поведінкових фінансів та фінансових мереж. Сформовано теоретичний конструкт поняття стабільності фондового ринку за функціональним підходом. Окреслено ознаки стабільності фондового ринку з позиції його основних функцій.