ВПЛИВ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ (AI) НА РОЗВИТОК ІНТЕРНЕТ-МАРКЕТИНГУ - БОНДАРЕНКО, Валерій; ОМЕЛЬЯНЕНКО, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Стаття присвячена дослідженню впливу штучного інтелекту (AI) на розвиток інтернет-маркетингу. Метою дослідження є оцінка того, як застосування технологій AI допомагає підвищити ефективність маркетингових стратегій, покращити взаємодію з клієнтами та оптимізувати бізнес-процеси. У статті буде розглянуто різні аспекти використання AI в інтернет-маркетингу, такі як автоматизація рекламних кампаній, персоналізація контенту, аналіз даних користувачів, прогнозування поведінки споживачів, а також розробка чат-ботів. Дослідження демонструє, як штучний інтелект покращує таргетинг реклами, збільшує конверсії та забезпечує рентабельність інтернет-маркетингових умов. Наукова новизна полягає в аналізі конкретних прикладів успішного застосування AI в маркетингових стратегіях компаній з різних галузей, а також у виявленні ключових факторів, що визначають ефективність використання AI в інтернет-маркетингу. Практична значущість полягає в тому, що результати цього дослідження можуть бути використані маркетологами для впровадження AI-інструментів з метою підвищення конкурентоспроможності компаній на цифровому ринку. Перспективи подальших досліджень включають глибший аналіз нових AI-алгоритмів, їх вплив на маркетингові процеси, а також дослідження майбутніх трендів у застосуванні AI в інтернет-маркетингу.