ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ МЕНЕДЖМЕНТУ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ - ВЛАСЕНКО, Тетяна; ЗЕЛЕНЯК, Василь; КАЙТАНСЬКИЙ, Іван (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті представлено результати дослідження щодо особливостей формування системи менеджменту персоналу підприємств в умовах цифровізації. Виокремлено основні елементи системи менеджменту персоналу підприємств. Наголошено на важливості використання у своїй практичній роботі керівниками та працівниками служб по роботі з персоналом цифрових технологій. Обґрунтовано необхідність упровадження компетентнісного підходу на підприємствах, який полягає в розвитку та підтримці професійних навичок та знань у працівників, спрямованих на підвищення ефективності виробництва. Цей підхід дозволяє забезпечити постійне навчання та розвиток персоналу, щоб вони були готові до сучасних викликів, зокрема цифрової економіки. У результаті цього підприємство може досягти більшої продуктивності, покращити якість продукції та забезпечити стабільний розвиток. Встановлено, що корпоративна культура має бути живою, динамічною та відповідати потребам сучасного бізнесу, сприяючи створенню згуртованої команди, що працює на досягнення спільної мети.