БУДИНКИ ЯК ЕКСКУРСІЙНІ ОБ’ЄКТИ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ТУРИСТИЧНИХ ПОДОРОЖЕЙ В УКРАЇНІ - ГАБА, Мирослава; ЛУЧИШИН, Надія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті досліджено будинки як можливі потенційні екскурсійні об’єкти для організації туристичних подорожей в Україні, що сприятиме залученню нових мандрівників. Визначено, що все більше туристів під час подорожей по Україні цікавляться незвичною архітектурою. Росте інтерес і до споруд, які не так часто включають до "масових" туристичних маршрутів. В Україні є безліч цікавих і незвичних споруд, які можуть застосовуватися як об’єкти туристичного показу в турах, що дасть можливість розширити асортимент пропозицій та задовольнити специфічні запити потенційних туристів. Найчастіше, це ресторани та музеї, які спеціально побудовані з метою привабити клієнтів і туристів. Проте, не менш цікавими туристичними об’єктами, окрім вищезазначених, які можуть приваблювати нових туристів в Україні є також громадські та приватні будинки, які запам’ятовуються своєю незвичайною архітектурою.