РОЛЬ КРЕАТИВНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОЄКТІВ - ДЕСЯТОВ, Тимофій; ДЕРЕВЯНКО, Денис; БАЛАБА, Микола (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У статті обґрунтовано взаємозв’язки креативного менеджменту та процесів налагодження і реалізації інноваційної діяльності підприємства. Наголошено на важливості дотримання принципів креативності та інноваційності при осучасненні управлінської системи, у результаті чого підприємства здатні якісно здійснювати проєктування і стратегування нових напрямів діяльності. Звернуто увагу на важливості розроблення і впровадження програми креативного управління розвитком інноваційних проєктів, зокрема орієнтуючись на методику поетапного менеджменту. Виділено низку викликів, що здатні послабити роль креативного менеджменту в контексті налагодження підприємствами інноваційної діяльності. Визначено вектори креативного менеджменту в контексті розвитку інноваційних проєктів. Сформовано поетапну модель забезпечення креативності праці з орієнтацією на розвиток інноваційних проєктів.