ВПРОВАДЖЕННЯ ПРАКТИК САМОМЕНЕДЖМЕНТУ ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ КОРПОРАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ - БІЛИК, Вікторія; ШПИЛЬОВА, Віра; АНГЕЛЬСЬКА, Вікторія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
У ході написання наукової статті визначено основні етапи впровадження практик самоменеджменту для покращення корпоративної культури. Виявлено, що ефективність таких практик значною мірою залежить від рівня організаційної підтримки та адаптації до специфічних умов. Проаналізовано ключові аспекти, що впливають на успішність впровадження самоменеджменту, включаючи мотивацію персоналу, адаптацію до воєнних викликів та зміни в корпоративній структурі. Дослідження показало, що реалізація стратегій самоменеджменту дозволяє підвищити адаптивність організацій до швидко змінюваних умов війни, сприяючи збереженню і покращенню корпоративної культури навіть у складних і нестабільних умовах. Узагальнено ключові аспекти впровадження таких практик, що є важливим чинником для підтримки стійкості та ефективності організацій в умовах тривалої війни. Систематизовано вплив самоменеджменту на різні аспекти корпоративної культури в контексті війни, зокрема, на взаємодію між співробітниками, управлінські процеси та загальну атмосферу в організації. Результати дослідження вказують на необхідність повної або часткової інтеграції різних практик самоменеджменту у загальні стратегії управління українських організацій, що дозволяє їм ефективно справлятися з викликами, що виникають у кризових ситуаціях, спричинених війною.