ЕКОНОМІЧНА СУТНІСТЬ ТА СКЛАД РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - МАЗУР, Олександр; МАЗУР, Дмитро; БЕТЛІНСЬКИЙ, Олег (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
Авторами статті розглянуто питання збільшення ресурсного потенціалу підприємства, його економічну сутність та склад. Розглянуто аспекти організації та проектування виробництва, мету кожного керівника підприємства в умовах сучасного ринку, який виявляє нестабільність економічних даних. Оцінено та визначено пливучі здатності підприємства та плани на майбутність. Досліджено баланс планів підприємства з потенціалом зовнішніх факторів для досягнення запланованих планів. Викладено аспекти конкурентної спроможності підприємства, яка дає можливість збільшувати існуючі ресурси і напрями становлення, зміцнивши ресурсний потенціал підприємства та знизивши витрати на виробництво, вдосконалюючи якість продукції. Визначено авторами, що конкурентне виробництво є дієвим засобом відображення використання ресурсного потенціалу підприємства, та основне поняття ресурсного потенціалу, що є основною категорією ресурсів, та визначає збереження середовища. Ресурсами підприємства є: збереження та джерела сировини, матеріалів, праця, майно та грошові кошти, комплекс матеріальних і нематеріальних складових, які беруть участь в виробничому процесі.