СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ ІНТЕГРАЦІЙНИМИ ВИРОБНИЧИМИ ЛАНЦЮГАМИ ЗА УМОВ ВПРОВАДЖЕННЯ ЦИФРОВИХ ІННОВАЦІЙ - МАТЮХ, Сергій; СКОРОБОГАТА, Лариса; МІЩУК, Максим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті проаналізовано науковий доробок теорії мереж та потоків з позицій використання їх методологічних підходів для вирішення проблем формування стратегії управління інноваційним потенціалом кластерних об’єднань та пошуку нових шляхів його практичної реалізації; сформовано комплекс принципів та визначено технології взаємодії мережевих та інтеграційних структур; розроблено цифровий модус соціально-економічних перетворень інтеграційних виробничих мереж як складових забезпечення стійких конкурентних переваг за умов глобалізаційних викликів; розроблено комплекс методологічного інструментарію стратегічного управління потенціалом мережевих об’єднань та встановлено основні стимулятори інвестиційно-інноваційного розвитку інтеграційних виробничих ланцюгів; сформовано наукову гіпотезу, відповідно до якої основою для сталого розвитку підприємницьких об’єднань має стати цифровий менеджмент латентних проявів позитивних кластерних властивостей.