ХАРАКТЕРИСТИКА ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ РЕГУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ В КАРПАТСЬКОМУ РЕГІОНІ УКРАЇНИ - РАКОВСЬКА, Джоанна; ЯБЛОНЬ, Володимир (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті акцентовано увагу на питаннях теоретико-методичних засад функціонування та розвитку туризму в регіоні. Визначено загальну проблематику функціонування та розвитку туризму в Карпатському регіоні України. Метою статті визначено надання характеристики та ідентифікацію проблемних аспектів державної політики регулювання розвитку туризму в Карпатському регіоні України. Встановлено, що сильні сторони регіональної політики в цій сфері стосуються наявності профільних органів на рівні обласних державних військових адміністрації всіх областей регіону, а також реалізації обласних програм розвитку туризму й курортів. Натомість, регіональній політиці в аналізованій сфері все ще характерні такі слабкі сторони, як обмеженість статистичних даних, відсутність системи моніторингу якісних параметрів; частина заходів, передбачених регіональними програмами розвитку туризму, декларативні, а їх очікувані індикатори не є науково обґрунтованими і не прогнозуються; не вибудувано повноцінної інституційно-організаційної системи забезпечення розвитку туризму в Карпатському регіоні України.