РОЛЬ СОЦІАЛЬНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА У ВЗАЄМОДІЇ ДЕРЖАВИ ТА СУСПІЛЬСТВА - ГОНЮКОВА, Лілія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті розглянуто роль соціального підприємництва у громадянському суспільстві в сучасній Україні. Проаналізовано вплив соціального підприємництва на суспільство і визначено його роль у вирішенні соціальних проблем. Доведено необхідність розвитку громадянського суспільства крізь призму соціального підприємництва, запропоновано основні шляхи покращення відповідної взаємодії. Запропоновано шляхи розвитку соціального підприємництва в Україні. Встановлено, що в сучасних умовах спостерігається недостатній рівень розвитку соціального підприємництва в Україні, який при наявності взаємодії суспільства та представниками влади може стати інструментом вирішення соціальних проблем. Наголошено, що зв’язок між соціальним підприємництвом та публічним управлінням є динамічним та постійно розвивається.